حامیان داعش با نقاب مبارزه با تروریسم-راهبرد معاصر
نقد سریال جدید سوئدی با مضامین مرتبط با گروه‌های تکفیری

حامیان داعش با نقاب مبارزه با تروریسم

پخش سریال خلافت از شبکه ملی سوئد و بعد در نتفلیکس با اعتراضات  گسترده ای درسوئد از طرف مسلمانان مواجه شده است. سریال خلافت در کل یک سریال سرگرم کننده که سعی دارد پرده از جنایات و ایدئولوژی داعش پرده بردارد.
احسان رشیدی؛ منتقد فیلم
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۳ - ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - 2020 May 18
کد خبر: ۴۳۱۹۹

حامیان داعش با نقاب مبارزه با تروریسم

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ پخش سریال خلافت از شبکه ملی سوئد و بعد در نتفلیکس با اعتراضات  گسترده ای درسوئد از طرف مسلمانان مواجه شده است. سریال خلافت در کل یک سریال سرگرم کننده که سعی دارد پرده از جنایات و ایدئولوژی داعش پرده بردارد. پخش این سریال که پیش از نتفلیکس، در تلویزیون ملّی سوئد روی آنتن رفته است، بازخوردهای فراوانی را در اقشار مختلف ایجاد کرده است،  اسلامگرایان این سریال را فاجعه ای نامیده اند که قصد تخریب چهره مسلمانان را دارد و معتقدند که همه نشانه‌ها و مناسک اعتقاد به اسلام مثل حجاب، مسجد، نماز در حکم نشانه‌ها و نمادهای متعلق به گروه‌های تروریستی ترسیم می‌شود و مسلمانی مترادف با تروریسم نشان داده می‌شود و مسلمان بی خطر را مسلمان های لائیک شده می داند

 

خلاصه سریال

فاطیما کارمند سازمان امنیت سوئد (سپو) متوجه میشود که گروهی قصد انجام عملیاتی تروریستی در خاک سوئد را دارند. همزمان دختر نوجوان دیگری نیز جذب صحبت های شگفت انگیزی درباره دنیای اسلام افراطی می شود که دستیار آموزگار او ایبی (ابراهیم حداد)  بازگو میکند،  داستان  اصلی این سریال، داستان پنج زن جوان سوئدی است که زندگی شان با داعش پیوند خورده است و دچار آسیب های فراوان از جانب افراط گرایان اسلامی میشوند،  سریال به دنبال این است که تلاش ستودنی آژانس امنیتی سوئد برای مقابله با حملات تروریستی داعش در خاک سوئد و همچنین آسیب هایی که افراد از مجاورت با داعش دیده اند را به تصویر بکشد.

 

پروین که در رقه است و زلیخا و لیشا که خواهر هستند و فاطیما، مامور سازمان امنیت سوئد است و کریما دختری سرخورده از خانواده ای که با پدر دائم الخمر افسردگی حاد روبه رو است ؛ داستان این پنج زن به داعش گره خورده و داستان خلافت بر این مبنا پایه گذاری شده است

 

این سریال در سایت IMDB  با نمره 8.2 ثبت شده که نمره نسبتا بالایی است و سریال خلافت در سوئد با اعتراض اسلام گرایان همراه بود که به نمادهای حجاب و مسجد توهین شده بود و داستان به سمت لائیک شدن مردم می رود .

سریال خلافت با بازی جیزم اردوغان، آمدابوزان، آلیته اوفیم، آلبین گرنهولم، نوراریوس، آمانداسهرابی و لانسلوت انکوب که ویلهلم بهرام ساخته شده است.

 

سریال خلافت و پردازش قوی

از نقاط قوت سریال خلافت میزانسن و طراحی لباس و دکوپاژ  قدرتمند این سریال است و داستان یک دست که مخاطب را با خود تا انتهای سریال همراه می سازد و به برخی نکات مثل شست وشوی مغزی دانش آموزان در مدارس نیز می پردازد.

درام در خلافت نقش مهمی دارد و سواستفاده ایبی از کریما و زلیخا و بقیه دختران، عشق پروین به شوهر داعشی خود حٌسام که باعث تغییر او می شود و تغییر مسیر می دهد .

 

میزان موفقیت سریال خلافت

سریال خلافت با پخش جهانی ، با مخاطبان زیادی مواجه شد و مخاطبین نتفلیکس نمرات بالایی به این سریال دادند، سریال خلافت در رساندن پیام خود که نفرت پراکنی از تفکر داعش، دین ستیزی( علل خصوص اسلام ستیزی)، ترویج سیاست ممنوعیت حجاب و تطهیر رژیم غاصب اسرائیل موفق ظاهر شده و سریالی قدرتمند را به رخ می کشد.

 

ماموریت نتفلیکس در دنیای اسلام

نتفلیکس در بعضی فیلم ها وسریال های خود سعی دارد نقش بی طرف را بازی کند ولی هدف دیگری را دنبال می کند و دروغ های خود را با یک یا دو حرف راست پوشش می دهد تا ببیننده با آن حرف درست به ادامه دروغ پردازی ها گوش فرادهد و همان نقش هالیوود را دنبال می کند و تفاوتی نکرده و فقط الگوی رفتاری را تغییر داده اند .

 

حامیان داعش با نقاب مبارزه با تروریسم

 

شخصیت های سریال خلافت

شخصیت  حسام شوهر پروین  و ایبی که مغز متفکر عملیات در سوئد است از شخصیت های مهم داستان خلافت هستند. حٌسام شوهر پروین که عضو داعش در رقه است روحیه او سازگار با کشتار داعش نیست و در حال جدایی از داعش است و پروین را عاشقانه دوست دارد و نمی خواهد از او جدا شود و انسان ها و بچه های بی گناه را بکشد و در پایان فصل اول نیز با پروین و فاطیما از رقه فرار می کنند ولی در پایان پروین توسط داعش کشته می  شود .

 

شخصیت ایبی که در ساختار آموزشی سوئد نفوذ کرده است و دختران افسرده و متمایل به اسلام افراطی را جذب داعش می کند تا  عملیات تروریستی در داخل سوئد انجام دهند که در پایان با لباس زنانه مانند رهبران داعش از مهلکه فرار می کند و بی رحم ترین فرد و عاری از احساس همین ایبی است که با نام ابراهیم حداد شناخته می شود،  لیشا و زلیخا دوخواهر هستند که تحت تفکرات ایبی جذب داعش می شوند و می خواهند به رقه بروند پدرشان به وسیله سپو زلیخا را نجات می دهد ولی لیشا که پروین او را نجات داده و به خانه خود آورده است  پروین را لو می دهد  و در یک درگیری پروین زخمی و در نهایت کشته می شود ولی زلیخا به تفکرات ایبی پی میبرد و متوجه جنایات او می شود. کریما که افسردگی دارد و پدر او دائم الخمر است ایبی از او حمایت می کند و هر کاری او می گوید  برای ایبی به انجام می رساند و حتی دست به خود کشی می زند  تا عشق خود را به ایبی ثابت کند، ایبی از این ضعف شخصیتی در عملیات انتحاری استفاده می کند،  در پایان سریال کریما با بازی آماندا سهرابی  عملیات انتحاری در یک کنسرت بخاطر ایبی انجام می دهد و ایبی  دکمه انفجار بمب را می زند وسریال با فشردن دکمه انفجار به پایان می رسد.

 

سریال خلافت، به جامعه سوئد هشدار می دهد مسلمانان نباید در داخل نظام آموزشی باشند که شست وشوی مغزی آن ها باعث می شود دختر و پسرهای سوئدی به داعش گرویده شوند نگاه یک طرفه سریال خلافت و ندیدن واقعیت باعث شده داستان از دید سوئدی ها روایت شود. بازی پروین (جیزم اردوغان) از بین بازیگران دیگر شاخص تر است و دیگر بازیگران نیز قوی ظاهر شده اند

 

حجاب و ممنوعیت حجاب در کشورهای اروپایی

در  سریال خلافت در چند سکانس حجاب را نماد داعش می نامد و مسلمانان بدون حجاب با تفکر لائیک به نظر فیلم مسلمانان بی خطر هستند که به مسجد نمی روند و از اسلام و شرع 1400 ساله سر باز زده اند و اسلام جدید را می خواهند،  در سکانسی مادر زلیخا به او می گوید که این حرف 1400 سال پیش است و اسلام حرف قدیمی است ولی زلیخا دختر نوجوان تحت آموزش داعش می گوید اسلام تغییر نمی کند هر کس مقابل دستورات خدا بایستد باید او را کشت.

 

حامیان داعش با نقاب مبارزه با تروریسم

 

واقعیت چیست؟

وقتی سریال خلافت به موضوع حجاب و داعش و نفرت پراکنی می پردازد،  همزمان بیننده از حجاب نیز متنفر می شود و این بمب گذاری ها را نشات گرفته از این تفکر قلمداد می کند و  سریال خلافت در جهت کمک به ممنوعیت حجاب در اروپا و اهداف این حرکت خطرناک قدم برمی دارد و سعی دارد  ممنوع کردن حجاب در اماکن عمومی را به یک خواست عمومی در کشوری که دم از دموکراسی می زند تبدیل نماید.

 این دین ستیزی در نتفلیکس با قدرت ادامه دارد، سریال خلافت یک اسلام صحیح در فیلم را ارائه نمی دهد بلکه قرآن را سخن 1400 سال پیش می داند و می گوید که زمانه عوض شده است.

 

اسرائیل و معالجه زخمی های  داعش

در سریال خلافت، در چند سکانس زلیخا که از مظلومیت و شکنجه فلسطینی ها می گوید و از اسرائیل به عنوان یک رژیم با تفکر نازی یاد می کند و می گوید این رژیم به اذیت و آزار مردم فلسطین می پردازد و بعد همین زلیخا تحت تفکرات ایبی که مغز متفکر داعش در سوئد است قرار می گیرد و این نوع نگرش را  افراطی و اشتباه می نامد،  یکی از اهداف نتفلیکس، وارونه جلوه دادن  واقعیت است؛  اسرائیلی که به گفته شبکه 2 تلویزیون رژیم صهیونیستی اعتراف به معالجه زخمی های داعش می کند را تطهیر و مردم فلسطین را هدف اصلی قرار می دهد.

 

گزارشگر شبکه 2 تلویزیون رژیم صهیونیستی همزمان با تصاویری که از انتقال مجروحان گروههای مسلح از سوریه به اراضی اشغالی فلسطین پخش می شد گفت: "یکی از مجروحان در آن سوی مرز منتظر تاریک شدن هوا است، تا در تاریکی شب به جمع 1674 نفر از مجروحان گروههای مسلح که در اسراییل معالجه شده اند بپیوندد،  در یک مصاحبه پخش شده از شبکه 2 رژیم صهیونیستی از مجروح داعشی سوالاتی شد که در پایان از رژیم صهیونیستی تشکر کرد و گزارشگر از او پرسید اگر شیعه ببینی چه می کنی ؟ پاسخ داد او را می کشم، گزارشگر پرسید: اگر اسرائیلی را ببینی چطور؟!  تروریست داعشی گفت:  می گویند که اسرائیل دشمن اسلام است،  اما اینجا بهترین رفتار را با من داشتند..."

گزارشگر تلویزیون رژیم صهیونیستی گفت: "این افراد به زودی با خاطرات خوش از اسرائیل به کشورشان باز می گردند." 

 

روزنامه شارلی ابدو

در سکانسی پدر زلیخا و لیشا،  سلیمان که بنظر لایئک هم می آید از روزنامه شارلی ابدو سخن می گوید و از رابطه خانواده مسلمان خود  که بعد از روزنامه شارلی ابدو رابطه اشان به سردی گرائید و از این سکانس و بعضی سکانس هایی دیگر به لائیک بودن پدر زلیخا، سلیمان پی میبریم و او از مسلمانان بیزار است .

 

روزنامه شارلی ابدو  نشریه خود نزدیک به جناح راست افراطی فرانسه و متعهد به مخالفت با مذهب است، شارلی با همه اعتقادات مخالف بود و فریاد بی‌دینی و لائیسیته سر می‌داد به مقدسات هیچ دین و مذهبی رحم نمی‌کرد، چاپ تصاویر موهن از حضرت عیسی (ع)، حضرت مریم (س)، پیامبر اسلام (ص)، طرحهای موهن نسبت به مسلمانان و شخصیت‌های سیاسی و مذهبی جهان نشانگر عدم پایبندی و احترام این نشریه به اعتقادات و ارزش های دینی ملت ها ست و اساس آن بر اهانت بنا شده است.

 

«موریس سینِ» از کاریکاتوریست‌های معروف نشریه شارلی ابدو در نهایت با فشارهای لابی اسرائیل به دلیل کشیدن کاریکاتور پسر سارکوزی و امتناع از عذرخواهی، اخراج شد و توسط انجمن بین‌المللی ضد نژادپرستی و یهودستیزی (LICRA) به دادگاه کشیده شد، آزادی بیان مورد نظر که اجازه بدترین توهین‌ها به مسلمانان و مسیحیان را می‌دهد، در قبال نزدیک شدن به یهودیان، به سخت‌ترین شکل ممکن برخورد و مجازات می‌کند.

 

مطلبی که در پایگاه خبری Liveleak در تاریخ 10 آوریل 2014 (21 فروردین 1393) منتشر کرده بود، یکی از طرح های درازمدت رژیم صهیونیستی را در ارتباط با این موضوع روشن می سازد که شاید بی ارتباط به موضوع نباشد:
 
"اخیرا آژانس یهود پرده از برنامه جدید دولت اسرائیل برداشته است. برنامه‌ای که به کمک نهادهای یهودی در فلسطین اشغالی و فرانسه و همچنین با حمایت رئیس کل دفتر نخست‌وزیری رژیم صهیونیستی درصدد تقویت و جذب هرچه بیشتر یهودیان فرانسه است.

 

ایران، پناهندگان سیاسی و سپو (سازمان امنیت سوئد)

در سریال خلافت چند بار اسم ایران و سفارت ایران آورده می شود که در سازمان امنیت سوئد  سعی دارند جلوی فعالیت های جمهوری اسلامی را بگیرند و عده ای که از سفارت ایران مامور شده اند تا پناهندگان سیاسی را رد گیری کنند و جلوی جاسوسی این افراد گرفته شود،  در سریال خلافت پرونده ایران یک نوع پوشش بود تا نام ایران و جاسوسی در ذهن مخاطب حک شود.

 

 در پایان سریال خلافت سازمان امنیت سوئد فاتح میدان مبارزه با داعش است و عملیات داعش خنثی می گردد و فاطیما (مامور سازمان امنیت سوئد) یک تنه به دل داعش در شهر رقه می زند و پروین و شوهرش را از دست داعش آزاد می کند،  روایتی دروغین از ماجرای داعش و کشوری مانند سوئد که در زمینه فروش تسلیحات رتبه دوم جهان را دارد و در سال گذشته فروش تسلیحات خود را به رژیم کودک کش سعودی افزایش داده تا بمب های بیشتری بر سر کودکان یمنی فرو بریزد،  در وارونه جلوه دادن حقیقت یک استادی به خرج داده شده و ایران که در این مسیر شهدای بسیاری داده است به همراه ارتش سوریه رقه را آزاد کرده اند ولی نتفلیکس به همراه سوئد سعی دارد این پیروزی را از آن خود کند و حتی چهره ایران را نیز تخریب کند، سریال سعی دارد با وارونه جلوه دادن حقیقت سپو سازمان امنیت سوئد را که یک سازمان بی خاصیت است در خط مقدم نابودی داعش معرفی می کند.

 

جمع بندی

سریال خلافت به قطره ای از واقعیت جنایات داعش می پردازد که به دریایی از دروغ و اهداف چند لایه سیاسی امنیتی آغشته شده است و کشور سوئد را ناجی مردم سوریه و مسلمانان نشان می دهد،  از طرفی دشمن اصلی مسلمانان را گروه هایی از بین خودشان معرفی می کند و رژیم صهیونیستی را از صورت مسئله پاک می کند، گرچه میدان فعالیت، امکانات، ابزار و سرمایه گذاری مالی خوبی توسط دنیای غرب برای انحراف افکار عمومی تدارک دیده شده اما دلیل بر رکود و کم تحرکی هنرمندان و سرمایه گذاران متعهد کشورمان که مهم ترین و تاثیر گذارترین نقش را در مبارزه با تروریسم در منطقه و جهان داشته نخواهد بود، امروز تلاش در زمینه تولید فیلم و سریال در جهت تنویر افکار عمومی در امتداد راه نورانی جهاد و شهادت است.

 

 

ارسال نظر